Viatge al món del Petit Príncep

Al juny de 2005, si tot marxa com fins ara, es produirà l’arribada d’una petita sonda de l’Agència Espacial Japonesa (JAXA) al seu destí: l’asteroide 25143 Itokawa. Hayabusa (Falcó, en japonès) és el nom d’aquest versàtil i avançat vehicle de poc més de mitja tona de pes, que fou llençat el 9 de maig de 2003, i la qual missió ha passat gairebé desapercebuda pels mitjans de comunicació. L’exploració del Sistema Solar sembla estar ens mans gairebé exclusives dels EE.UU. i, en molta menor mesura, Europa; però hi ha altres iniciatives com ara aquesta interessant missió japonesa.

Hayabusa té com a objectiu apropar-se a l’asteroide Itokawa (un NEO de menys d’un quilòmetre de mida), i acompanyar-lo en la seva òrbita al voltant del Sol durant uns cinc mesos, durant els quals realitzarà un complert estudi del mateix a una distància de a penes 20 quilòmetres de la superfície. Als tres mesos de la seva arribada, i un cop cartografiat en detall l’asteroide, Hayabusa s’aproparà a poc més d’un metre de la superfície, i utilitzant una mena de tub extensible, tocarà breument l’asteroide disparant un projectil metàl·lic que desprendrà petits fragments que seran recollits per aquest tub i emmagatzemats a la sonda. Hayabusa, a més, dipositarà un petit robot capaç de donar salts (Minerva), que també farà estudis del terreny. Després d’aquest apropament, la sonda s’allunyarà de l’asteroide i, encenent de nou el seu sistema de propulsió iònica, emprendrà viatge de tornada cap a la Terra.

[@more@]

Quant a selenita

M’empeny el desig de compartir la meva admiració pel Cosmos i l’afany d’aprendre cada dia més
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 comentaris a l'entrada: Viatge al món del Petit Príncep

 1. isnel diu:

  Sona molt bé tot, des del títol del post a les meravelles que farà Hayabusa.

 2. Tot un somni. Sembla tan poqueta cosa, contat així, i per comparació amb altres proeses; però de segur que no ens podem fer ni una idea remota de l’esforç que hi ha al darrere. Com passa sempre amb els somnis.

 3. Sí que sembla un somni, com l’ argument d’ un llibre amb una idea romàntica. Tan de bó tinguin éxit en la missió, però si ho aconsegueixen hauran fet història (sense parlar ja dels nous descobriments que segur que faran). Molta bo el títol del post xDD

 4. Silenci diu:

  Caram!!! Sempre m’ha agradat molt el Petit Príncep i havia somniat en anar-lo a veure… Ais, els somnis… hehehe!

  Petons!

 5. Una il·lusió en l’espai, Selenita. Com sempre, fascinant.

Els comentaris estan tancats.