Passeig espacial

L’any 1965, el 3 de juny ve fer quaranta anys, l’astronauta Edward White va fer el primer passeig espacial dels EUA. Lligat a la seva càpsula del Gemini IV, White està fotografiat a la imatge que publiquem sostenint a la seva mà dreta una pistola d’oxigen comprimit per tal de maniobrar. El seu passeig espacial va començar sobre l’Oceà Pacífic prop de Hawaii i acabà 23 minuts després sobre el Golf de Mèxic. Per suposat que, el terme passeig espacial és una mica enganyós, ja que White va estar en caiguda lliure en una òrbita terrestre baixa seguint la seva càpsula comandada pel seu company astronauta James McDivitt. Caient lliurement, White va poder controlar els seus moviments disparant corrents d’oxigen de la seva pistola fins que el seu subministrament de gas comprimit es va esgotar. Finalment retornà, exhaust, cap a la càpsula Gemini amb capacitat per a dues persones.

[@more@]

Quant a selenita

M’empeny el desig de compartir la meva admiració pel Cosmos i l’afany d’aprendre cada dia més
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 comentaris a l'entrada: Passeig espacial

 1. Deu ser tot un cúmul de sensacions, les que es deuen sentir allà dalt. Llibertat i por alhora; m’imagino.

 2. isnel diu:

  Semblava mentida… i era veritat. Moltes vegades, com aquí baix…
  Gràcies, selenita.

 3. acollida diu:

  Òndia, tu!
  I quina imatge més bonica…!

 4. Es devia sentir com un àngel…

 5. Silenci diu:

  Ua! M’encantaria ser lliure com aquesta persona de la foto… Volar, flotar, deixar-se anar… Oh! I tan! 😀 LLIBERTAT!!!

  Molts petons!

Els comentaris estan tancats.