Crepuscle a la Terra

Crèdits: Tripulació ISS, Earth Sciences and Image Analysis Lab, JSC, NASA

La progressiva línia de canvi que marca el pas del dia cap a la nit i que es mostra a aquesta bellísima panoràmica dels oceans i núvols sobre el nostre lleial planeta Terra, no és una frontera definida. Ben al contrari, la línia d’ombra, o terminador, és difusa, i mostra la transició gradual cap a la foscor que experimentem diàriament com a crepuscle. Amb el Sol il·luminant l’escena des de la dreta, els núvols superiors reflecteixen lleugerament enrogida la llum solar filtrada a través de la troposfera carregada de pols, la capa més baixa de l’atmosfera que dóna vida al planeta. Un clar nivell a gran alçada, visible al llarg de l’extrem superior de la cara diürna, dispersa el color blau de la llum solar, i s’esvaeix en la foscor de l’espai. Aquesta fotografia, en realitat és una única fotografia digital captada el juny del 2001 des de la International Space Station orbitant a una altitud de 390 quilòmetres.

[@more@]

Quant a selenita

M’empeny el desig de compartir la meva admiració pel Cosmos i l’afany d’aprendre cada dia més
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 comentaris a l'entrada: Crepuscle a la Terra

  1. intensity diu:

    Uooo!! Moltes gràcies Selenita!!!!! Sense tu astroHele no hauria quedat com ha quedat ara ni de bon tros!!!!!!

  2. Admirable. I tan senzill.

  3. acollida diu:

    T’ho he dit moltes vegades, selenita, ja ho sé, però deixa que t’ho digui de nou: gràcies per aquestes imatges que ens vas oferint. són un autèntic regal per a la mirada i per a l’esperit.
    Aquesta, concretament, és fantàstica. Inspira una pau…!

  4. Impressionant, la foto!!!

Els comentaris estan tancats.