Planetes a ponent

Crèdits i Copyright: Jimmy Westlake (Colorado Mountain College)

Aquest cap de setmana tres planetes embelliran el cel de ponent, formant un preciós trio fàcilment visible poca estona després de l’ocàs. El dissabte al matí en particular, Saturn, Venus i Mercuri estaran tots plegats dins d’un cercle de 2 graus d’arc (aproximadament la grandària en perspectiva del dit gros de la mà estès) per sobre de l’horitzó occidental. La imatge que publiquem, enregistrada el passat diumenge 19 de juny, mostra aquests tres planetes alineats al llarg del pla de la eclíptica sobre el perfil de les Muntanyes Rocoses de Colorado. Venus és el més fàcil de localitzar apartat de la llum del crepuscle, el far celest més brillant situat a sota del centre de la fotografia, amb Saturn a sobre i a l’esquerra de Venus, i Mercuri el més proper a l’horitzó, a la dreta del prominent Pinnacle Peak. El proper dissabte, els planetes errants estaran encara més a prop entre ells.

També us recomano que visiteu l’interessant article que ha publicat l’Helena a astroHele.

[@more@]

Quant a selenita

M’empeny el desig de compartir la meva admiració pel Cosmos i l’afany d’aprendre cada dia més
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: Planetes a ponent

 1. Tristany diu:

  Carai, quina virgueria de blog !

 2. Silenci diu:

  Ostres, Selenita!!!!! Quina posta de sol més maca!!!!! 😛

  Petonsssss!

 3. Selenita, ets un gran mestre!
  (No, Lloro, no he dit “MONSTRE”, sinó “MESTRE”)

 4. M’ has fet recordar quan jo era petit i em passava nits senceres, amb l’ ajuda del telescopi que venia amb el joc Astronova, intentant distingir les estrelles dels planetes… xDD

Els comentaris estan tancats.