Poc després de passar per Venus

Crèdits: Galileo Project, JPL, NASA

Venus, el segon planeta més proper al Sol, és, amb diferència, el més brillant dels tres planetes agrupats el cap de setmana passat al cel de ponent a l’hora de l’ocàs. També s’ha comprovat que és un idoni punt de pas per a les naus que van cap als planetes gasosos gegants de les zones exteriors del Sistema Solar. Per què visiten primer Venus? Utilitzant una maniobra d’assistència gravitacional, la nau pot gronxar-se amb els planetes i incrementar la seva energia durant el breu encontre, estalviant combustible per a usar-lo al final del seu llarg viatge interplanetari. Aquesta imatge acolorida de Venus va ser enregistrada per la sonda Galileo, camí de Júpiter, poc després de sobrevolar Venus el febrer de l’any 1990. La mirada de la Galileo al planeta entelat mostra una estructura de núvols d’àcid sulfúric en rotació. L’àrea brillant és el guspireig de la llum solar sobre la capa superior de núvols.

[@more@]

Quant a selenita

M’empeny el desig de compartir la meva admiració pel Cosmos i l’afany d’aprendre cada dia més
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: Poc després de passar per Venus

 1. isnel diu:

  Esplèndid! No sé per què, però em fa pensar en una panxa embarassada. Genial.

 2. isnel diu:

  jajajajajajajajajajajajaja… Jo vaig deixant comentaris al vaixell, i resulta que avui la gresca és als núvols… jajajajajajajajjaja

 3. mar diu:

  és preciós

  es pot canviar per nova zelanda?

 4. Silenci diu:

  Ostres… jo vull anar a viure a Venus!!!!!! Tan blau… I amb aquests reflexes… Uau…
  Petons cellerencs! XDD

Els comentaris estan tancats.