El paisatge del cometa Tempel 1

Crèdits: Univ. Maryland, JPL-Caltech, NASA

Aquest variat paisatge és la superfície del nucli del Cometa Temple 1 tal com es veia amb l’Impactor Targeting Sensor de la sonda de la nau Deep Impact. Durant els minuts d’enregistrament de l’escarpat panorama, el paisatge va anar canviant espectacularment, ja que la sonda d’impacte s’esclafà contra la superfície prop dels dos grans cràters, de mig quilòmetre de diàmetre cada un, situats al centre de la imatge. Tot indica que la sonda va penetrar força a la superfície abans de vaporitzar-se, enviant cap a l’espai un plomall relativament ampli de deixalles. Els investigadors encara estan especulant sobre la grandària real del cràter produït per l’impacte del 4 de juliol, però des del lloc del xoc es continua expel·lint matèria, la qual cosa ha causat que el feble cometa hagi augmentat significativament la seva lluminositat. El determinar les dimensions del cràter i analitzar les deixalles ejectades des de l’interior del cometa, proporcionarà importants indicis sobre la formació del Cometa Tempel 1, un bocí primigeni del Sistema Solar.

[@more@]

Quant a selenita

M’empeny el desig de compartir la meva admiració pel Cosmos i l’afany d’aprendre cada dia més
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: El paisatge del cometa Tempel 1

  1. Silenci diu:

    Ua!!! És impressionant que es puguin agafar fotos i enviar-les cap a aquí abans de que impactés amb el cometa, oi? 😉

  2. Probablement, la celebració del 4 de juliol més espectacular de la història. I, pel que dius, Selenita, també tindrà la seua vessant pràctica, els científics tindran dades per a analitzar durant una bona temporada.

    Les fotos de després de l’impacte són… impactants? (Buf, se m’esgoten els adjectius.)

Els comentaris estan tancats.