Sortida de Sol sobre el Kilimanjaro

Crèdits i Copyright: Clayton Hogen-Chin (U. Minnesota)

És el Sostre d’Àfrica incendiat? Fent una llarga caminada a les 6 del matí, prop del cim del Mont Kilimanjaro, es pot veure com el Sol s’alça per sobre dels núvols mentre l’horitzó s’il·lumina de vermell. No s’amoïni: en aquesta ocasió el volcà més alt d’Àfrica encara no ha entrat en erupció. Els colors de l’espectacular albada estan causats per la llum dispersada de l’atmosfera i per petits núvols de pols. Si tota la llum solar blava que fa que el cel sigui blau s’acumulés en el Sol i les regions adjacents, la sortida de Sol apareixeria amb el color solar i no tan vermella. Un efecte similar de dispersió de la llum que comporta petites partícules de pols transportades pel vent, fa que les postes de Sol a Mart siguin vermelles, i aquest efecte s’ha utilitzat també per a determinar les grandàries de les partícules dels anells de Saturn. Durant aquesta expedició, que es va fer al novembre del 2000, un grup d’unes 30 persones assolí el cim del Kilimanjaro després de sis dies d’ascens.

[@more@]

Quant a selenita

M’empeny el desig de compartir la meva admiració pel Cosmos i l’afany d’aprendre cada dia més
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Sortida de Sol sobre el Kilimanjaro

  1. acollida diu:

    Una fotografia esplèndida, sí senyor!

Els comentaris estan tancats.