Una aurora a la Mediterrània

A primera hora d’avui les estrelles del matí no eren els únics llums al cel de Còrsega. Les llums del nord també resplendien en els cels, estenent-se per tot el mig de la Mediterrània i per altres llocs que no són sovint agraciats amb espectacles aurorals. L’alt índex d’activitat auroral va ser desencadenada quan una ejecció de massa coronal (un núvol energètic de partícules expulsades pel Sol uns quants dies abans) va col·lisionar amb la magnetosfera de la Terra. Alertat sobre les condicions adients per l’aparició d’aurores, el fotògraf Joan de la Plana enregistrà aquesta aparició sobre Porto-veccio. El brillant planeta Mart, a la constel·lació d’Aquarius, està per sobre de l’horitzó prop del centre de la panoràmica orientada cap a l’est. Mentre que els raigs acolorits que semblen acabar just per sobre de l’aigua, en realitat estan a altituds de 100 quilòmetres o més.

[@more@]

Quant a selenita

M’empeny el desig de compartir la meva admiració pel Cosmos i l’afany d’aprendre cada dia més
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Una aurora a la Mediterrània

  1. isnel diu:

    Per què hi ha d’haver coses tan maques, eh, per què hi ha d’haver coses així i nosaltres que no ens n’adonem? Per què?

  2. Així, vols dir que a més del sopar de gala, aquesta nit m’he perdut aquest espectacle?. Això, s’ha vist des del vaixell?

  3. joan diu:

    Gràcies Selenita sense tu de segur que no l’haguerem vista 🙂 jo hui vull veure-la altra vegada. Quantes coses tan grans i tan belles ens mostres.
    Per cert he visitat a pàgina d’Helena Ribera i és magnifica a més d’encantadora. Dóna-li un bes ben gran de la meua part i que mantinga sempre eixa il·lusió tan bonica. Recomforta i molt veure que en aquest món encara hi ha esperança amb xiquetes com ella. Dóna-li l’enhorabona 🙂

Els comentaris estan tancats.